Monday, October 31, 2011

kursus d pulau pendidikan 2

Sambungan dari ceta kursus d pulau pendidikan 1. Ni le kursus yang teramat-amat santai.jadual ada tapi tak ikot sangat sebab tk nak bg stress pada peserta-pesertanya.
Hari ke-2,aktiviti senaman pagi.Waktu ni buat tarian Chicken Dance.




Aktiviti menjelajah hutan.memang memenatkan.dah le aku lama tak exersixe kena lak panjat bukit.memang pancit aku.



ni en.hafizh pon joint juga...



Selesai aktiviti menjelajah hutan , kami balik ke bilk masing2 utk berehat. Sebelah ptng nya pulak,aktiviti water confident.tp aku tk de ambik gambo sebab aku pon masok dlm air tu,kamera pon yg ala2 jer kan. rugi le. bawah ni gambo suami aku tgh turunkan rakit utk kami.memang cuak jugak masok dlm air tu.tgk kaler air pon hijo jer kan.kedalamanya tak tau le.kalo tenggelam kompom habis nyawa. Simpang malaikat weh.




nanti sambung lagi..tunggu...

Wednesday, October 26, 2011

kursus d pulau pendidikan 1

Pada julai 2011,aku n en.somi telah menyertai kursus anjuran Jab.Perpaduan.Kursus ini dijalankan d Pulau Pendidikan.Memang seronok sekali. Semasa pegawai aku offer ke kursus tu,dia mintak cari sorang lg kawan.Rini sahabatku tak dapat ada hal,Rahimah nak balik Shah Alam lak. Aku excited sangat nk ke sana.Suamiku kata,kalu tk de member tak yah pegi.aku naik ngelabah le.Aku ni memang gemor sgt kursus2 ni.dah le thn ni jarang sgt jabatan anjurkan kursus. Aku cuba tanya pegawai kalo saya bw suami boleh tak.Dan pegawai aku jawab bole apa salahnya.Aku tsenyum gumbira.Settle masalah aku.yahuu dapat pg juga.
First time aku pg tempat ni.Cantik,nyaman,segar dan selesa sekali.cuma tk de line hp jer maklumlah d pulau tu,jauh lk dr darat. So layan gambo2 yang dambil semasa bkursus.


Naik bot dari darat ke Pulau Pendidikan



berkursus kali ni sangat2 happy sebab
1) pegi ngan suami.
2)barang-barang suami yg angkatkan hehe love u en.Hafiz u are my hero.
3)dapat lak sebilik ngan dia dh cm g bcuti ops haneymoon sekali lah ni.


!





sebelum kursus bmula,kami jln2 tengok tempat dan bergambo




ini tempat makan siap skrin besar lg.



ada pulok durian bbakul2.mlm tu pesta mkn durian.tgk ajer suamiku ini memang hantu durian. selamber jer dia berbiji2 dia telan.makan le Yang.free lak tu.
seisi pertama bermula.ni group aku.


Wah suamiku beraksi.cayalah Yang...