Sunday, January 30, 2011

Suamiku. yang satu


Nama :FADHLUR HAFIZH B.ZAINAL ABIDIN
Panggilan :Along,Apiz
Umur :32 Tahun
Asal :K.Lumpur
Hobi :Buat stiker

Ini lah suamiku.Rupa tak la kacak tapi manis ada.Hehehe.Yang aku sayang sangat kat dia, bab kalau aku sakit,dia lah jururawat terbaik kt dunia ni. Semenjak baru kawan lg,dia dah tunjukkan sikap yg perihatin tu.Time tu aku dmasukkan ke Wad di HKL sebab gastik.Pukul 8pg dia dh datang bawakn aku teh tarik n roti canai kesukaanku.Yg best nya,dia masuk ke wad tu ikut lorong kakitangan hospital,ya lah pagi2 mane de pintu wad buka tok pelawat kan.Dia menyelinap masuk selambe je ngan muka tk bersalahnya. EEmm tu la suamiku. Waktu aku nk besalin kan anak2 pon cam gitu gak dia.Setia dsamping aku.

Muka nampak garang tapi hatinya baik.Tak pernah berkasar ngan aku dan anak-anak. Terlalu mementingkan family dr segala-galanya. Sanggup bersusah-payah demi kami sekeluarga.
Yang best pandai masak n rajin tolong aku di waktu hari biasa mahupun di waktu aku berpantang. Waktu berpantang aku hanya jaga kesihatan diri jer,yg lain dia yg ambik alih tugasku.Waktu sek. ,aku kejutkan dia n terus sambung tdo balik.Dia bangun n siapkan anak2 ke sek.Buat sarapan utk 2 org anak dara tu n antar ke sek.
Emm cukuplah tk yah le nk ceta pnjang2,Apapon dia lah kekasihku ke akhir hayat.Sayang awak selalu

Saturday, January 22, 2011

Anak Sulungku-FaRaH NaBiLah


Nama: FARAH NABILAH BINTI FADHLUR HAFIZH
Umur:10 Tahun
Tarikh Lahir: 02/01/2001
Tmpt Lahir: Hospital K.Lumpur
Anak:Pertama
Cucu:Pertama sebelah abahnya
Sek: Sek.Ren Raja.Per.Muzwin(Sek.aku dulu)
Perangai:Sayangkan Haiwan,suka sentap,Kuat merajuk
Cita2:Katanya nk jd Doktor Haiwan(mama doakan kakak)

Disekolah, Sangat aktif dalam sukan n permainan.Joint Puteri Islam utk unifom.Tahun ni dah pilih bola tampar pulak sblm ni Hoki.Tak kisah lah kakak,mama sokong je pilihan kakak,yg penting kakak enjoy ya.Harap2 thn ni, sukan sek.akak akan johan lari olahraga mcm sblm2 ni. chaiyook2. Tambahkan koleksi piala kt umah ya.

Sukan,permainan,unifom semua boleh joint tp pelajaran penting sekali.Jangan abaikan. Harapan mama n abah, kakak akan berjaya dlm semua bidang yg akak ceburi,jd contoh terbaik dlm keluarga. ok Lastly, MAMA SAYANG KAKAK.MUUAAHH

saat berdua d bulan Disember


Bulan Disember yang lalu, aku berpeluang menghabiskan waktu berdua-duaan dengan En.Husband. Waktu tu aku masih d Maktab.Hari Isnin ada exam paper Ilmu Pendidikan,belah petang tak ada kelas,Selasa cuti sehari pulak. Hari Rabu baru ada paper balik.Plan yg baikkk punya dari en.husband,aku pon on jer.
Dia jemput aku pas exam ngan motor ladenda merah kesayanganku itu, kami pon bergerak ke Penang destinasi yg berhampiran ngan Maktab.Kebetulan dh lama tk g Penang.Lebih gumbira kali ni pasai naik motor, waduh romantik teringat zaman bercinta dulu.
Memandangkan tengah bulan beb, cek-in lah hotel bujet,selesa gak la tok bermlm.Berehat sekejap,mandi n kuar jln2 d tepi pantai.Happy sgt2 tp hati ingat anak2.

kalau ada sama lagi meriah sebenarnya.tapi lain kali mama bawa korang ek.Ni time mama n abah g honeymoon :).Selalu sgt mama bawa korang bg la peluang mama kuar ngan abah je.Sowy anak-anakku.Love u fara n farisya.

Harap2 kita jdkan saat berdua ini agenda tahunan kita.Dengan cara ini,akan lebih mengeratkan hubungan kita.Love u Sayang..

Sunday, January 16, 2011

Anak bongsu-FARISYA NATRAH


Ni anak bongsuku.FARISYA NATRAH BIN FADHLUR HAFIZH. BEZDAY 27 OGOS 2003. UMUR 8 TAHUN DAH.Tempat Lahir Hospital Taiping.Pasal pe ke Taiping pasal lahir dah lebih 9 hari dr tarikh sebeno. Berat time lahir 3.6 kilo. Menangis gak aku time dia lahir tu,maklumla beso. Dari dalam pantang sampe sekarang Alhamdulillah senang jaganya.Tak banyak masalah. Cuma manja nya lebih.Pelajaran amat membanggakan aku n abahnya.Kelas pertama n time periksa kedudukan tangga ke2/ke3 setiap kali periksa.Semoga anak mama ni akan terus berjaya.LOve u Adeq

aku jurulatih Dodgeball


Aku telah mengikuti kursus jurulatih dodgeball wakil Daerah K.Kangsar. Balik dari Kursus, dengan arahan Jabatan, aku n the Gang telah menubuhkan THE ROYAL TOWN DODGEBALL CLUB wakil Daerah.
Pada 19 Disember 2010, Kumpulan di bawah bimbingan kami telah mendapat tempat ke 3 peringkat Negeri. Kira ok dari 7 pasukan.Apa-apa pon Tq pada adik2 yg memberikan kotmitmen yg tinggi dlm pasukan ini.

Member2 Kdc yang Sempoi


Ni sebahagian dr member2 di Maktab yang dah anggap cam adik-beradik sendiri,
Yang best semua satu kepala, satu pendapat.Sayang kt Kome semua. Aku harap selepas habis belajo ni,kita jgn le tputus hubungan.Tahun ni thn akhir kita d Maktab.Sedih nk bpisah ngan kome semua.Susah nk cari kawan2 cam kome yg giler2 cam aku juga. Love u all semua KDC KEMAS '08

Fara & Farisya


Saturday, January 15, 2011

Lempeng Hijau

Kul 5pg baru tido,bawa kakakku Ayie g wad kecemasan.Sakit perot tk leh tdo.Settle hal Ayie,
aku lak tk leh lelap mata. Maybe dekat kul 6 kot baru beradu. Bangun pagi ni, En. Husband buatkan lempeng hijau kesukaan anak-anak aku.Lempeng hijau cicah susu pekat manis memang best.
T.q En.Husband.Love u

tahun baru d kelas baru

Tahun baru ni, aku diarahkan untuk mengajar sementara d kelas baru.Tabika Perpaduan Taman Talang.
Bila kelas baru, biasalah kosong,zero. Perabot x de,  bekalan elektrik pon tk de.
seminggu dok nunggu parent daftar anak kt kls baru.
 Dalam masa yg sama, wt keje2 tok tabika Kg.Stesyen.Mengiklan kn tok promosi tabika.
Nak cari budak bagi tambah ramai.