Sunday, July 2, 2017

alahai anak mama dah beso2 semuanya...

anak sedara naik pelamin

sorang lagi anak sedara naik pelamin...nampak sgt mak sedara makin meningkat umo.Semoga Syakilla berbahagia hingga ke Jannah.

Monday, August 17, 2015

Cahaya mata ke-5

Tahun 2015, Dah lama tak update,buzy memanjang ngan kehadiran baby baru ni.25 Disember 2014, lahir cahaya mataku ke-5 FARHAN NADHIRA BT FADHLUR HAFIZH. Lahir di Hospital Taiping berat 3.05 kilo.comei jer.yang best tu dari Hospital Kuala dah bukak jalan 4cm ,air ketuban pon dah pecah. Doktor cek kata baby dh berak dalam tu.Kena hantar ke Taiping jugak. Spital Taiping ada pakar. Aku redho je la. Naik Ambulan terus ke Taiping. Cam biasa Cek asben follow ngan keta belakang ambulan.Terus ke Bilik Bersalin. Sampai sana Doktor periksa kata bila2 masa boleh bsalin.dalam bilik bsalin tu biasanya penuh ngan ibu-ibu yang bsalin, tp mlm tu hanya aku jer yang ada. tepat jam 1 pagi 25 Disember baby FARHAN NADHIRA meluncur keluor.rase cm tak sakit sgt.rupa nya comei jer 3.05 kilo.berbeza ngan kakak-kakaknya besar sikit. Tak kisah lah, janji baby sihat dah aku pon selamat bersalin. Selesai urusan di bilik bersalin, aku ditolak ke Wad jam 3 pagi. AKu ditempatkan katil hujung sekali.Esoknya tengahari, selesai Doktor periksa aku dan bayi, aku dibenarkan pulang ke rumah. Syukur Alhamdulillah

Sunday, August 31, 2014

my seladang merah

Ini hasil titik peluh aku sebagai seorang yg bkeje gomen.Bukan apa senang nak ulang alik Kelantan jenguk mertua tersayang sambil2 cuti2 Malaysia. Yang berstiker2 bagai tu, hasil tangan cik seben .Gemor sngt makeup2 keta bagai.Aku layan kan je la

Saturday, October 12, 2013

Fizra Najihah

x


ini anak ke-4 ku. Fizra Najihah bt Fadhlur Hafizh.Lahir 14 Julai 2012 di Hospital Kuala kangsar jam 
7.37 p.m tepat azan maghrib berkumandang. Lahirnya 3.5kilo. Alhamdulillah kini 1 tahun 3 bulan menyusu badan sepenuhnya denganku. 
Ketika mengandungkannya seluruh keluargaku dilimpahkan pelbagai rezeki dariNya. Aku mendapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di Jabatanku.Bulan Mei2012 aku ke Putrajaya untruk mengambil anugerah ditemani suami tersayang.
Awal Julai suamiku pula diterima menjawat perkhidmatan awam di Kolej Islam Kuala Kangsar.Sudah ketentuan takdir Illahi Jun 2012 ibu mertuaku berpencen dari berkhidmat dgn kerajaan.Julai 2012 satu-satunya anak dia iaitu suamiku pula dapat kerja kerajaan.Syukur Alhamdulillah....
11 Julai 2012 aku ke Putrajaya ke Majlis konvokesyen Diploma KDC yang aku ambil 4 tahun lps. 
Dengan sarat mengandung aku gagahkan juga kakiku melangkah ke pentas bersejarah.Walaupun aku sedikit sedih kerana suamiku tidak dapat bersama-sama meraikan hari bersejarah ini kerana baru bekerja dan tidak dibenarkan cuti. Tetapi aku tau dia jg gembira dgn kejayaan ku ini.
Selang 2 hari setelah pulang dr Putrajaya,ada tanda2 baby tidak sabar nk melihat dunia ini.Jam 11 malam 
13 Julai 2012 aku ke Hospital Kuala Kangsar.


Wednesday, April 18, 2012

holiday d cameron

Tanggal 3 Mac 2012, satu family aku kecuali abangku Azman saja yg tk joint.Kami bercuti d Cameron Highland buat julung kalinya. Hahah maksudnya tak penah pon dpt g holiday ngan semua ahli keluarga. Plan nk pegi sebulan sblm tu. Tido d Apartment Puncak Arabella. Okeh sgt2.Selesa.
Ni pic apartment tu.Kt tingkap tu adik aku Aby.